Alt om mulberry silke

Udforsk fakta og fordele

Silke er et luksuriøst materiale, der udstråler elegance og komfort. Mulberry silke eller morbærsilke er kendt for at være den fineste og mest luksuriøse silke i verden. Den er ikke kun blød og åndbar, men også allergivenlig og holdbar.

Hvad er morbærsilke?

Morbærsilke produceres af silkeorme, der udelukkende spiser blade fra morbærtræer (Mulberry trees - heraf navnet på silken). Silkeormene spinder en kokon lavet af et enkelt kontinuerligt silkefilament, der kan strække sig op til flere 100 meter. Morbærsilke fremstilles af disse silkefilamenter.

Hvilke fordele er der ved morbærsilke?

En af de største fordele ved morbærsilke er dens blødhed. Den er utrolig let og føles som et "second skin" på din krop. Materialet er utrolig glat og blidt, hvilket hjælper med at reducere friktion og irritation på huden. På grund af dens naturlige fugtafvisende egenskaber klæber morbærsilke ikke til din krop eller får dig til at føle dig svedig.
En anden fordel ved morbærsilke er dens allergivenlige egenskab. Den indeholder Sericin og er derfor modstandsdygtig over for støvmider og andre almindelige allergener, der kan forårsage allergiske reaktioner. Silke har desuden en naturlig modstand mod skimmel, skimmelsvamp og lugte, hvilket gør det attraktivt for for personer med sensitiv hud og allergier.
Morbærsilke er kendt for sin holdbarhed. Den er stærk, skinnende og mister ikke let sin form. Stoffet opretholder sin kvalitet i lang tid, og man kan have sine morbærsilkeprodukter i årevis, hvis man passer på dem.

Hvordan fremstilles morbærsilke?

Silkeormene spiser udelukkende blade fra morbærtræer. Når de er fuldt udvoksede, spinder silkeormen en kokon lavet af silke. Silketrådene fra denne kokon tvindes sammen for at danne en stærk og tynd tråd, der anvendes i fremstillingen af silkestoffer.

Hvordan vedligeholder og vasker man silke?

Vask og pleje af silke er ganske enkel. Når du skal pleje og vaske dine silkeprodukter, er det vigtigt at følge disse retningslinjer, for at sikre holdbarheden.

• Vask silken på 30℃ på det ekstra nænsomme uldvaskeprogram. Håndvask anbefales ikke. 

• Brug flydende vaskemidler specielt udviklet til silke eller andre skånsomme og flydende vaskemidler. Benyt ikke skyllemiddel eller vaskemiddel med afblegning eller enzymer. 

• Vask med vrangen ud og med lignende farver. Benyt gerne en blød vaskepose.

• Anvend ikke afblegning.

• Anvend ikke tørretumbler.

• Stræk forsigtigt det fugtige tøj tilbage til oprindelig form.

• Læg dit tøj til tørre indendørs eller udenfor i skyggen, så det ligger fladt.

• Stryg eller damp dit tøj ved svag varme for at genvinde længde og pasform.

• Anvend ikke kemisk rensning.

• Vores produkter kan blive løsere i pasformen ved brug. Den oprindelige pasform opnås igen efter nænsom vask og strygning. 

• Tøjet vil falme og strukturerne i stoffet vil blive ødelagt, hvis det vaskes på høje temperaturer og/eller på vaskeprogrammer, der er anderledes end den procedure, vi anbefaler.

Godt at vide:

At vaske tøj ved en lavere temperatur og på reduceret tid i moderne vaskemaskiner, er lige så effektivt, som at anvende et normalt bomulds-vaskeprogram. Bomulds-vaskeprogrammet er ikke lige så nænsomt som et uld-vaskeprogram, så selv hvis temperaturen ikke overstiger 30℃, vil tempoet og centrifugeringen være for højt, og tøjet ødelægges gradvist.

Silke er et holdbart valg. Et naturligt materiale, der kan nedbrydes i naturen.