Alt om merinould

Udforsk fakta og fordele

Merinofåret er en fårerace, der opdrættes for den skønne og særlige merinould. Racen er især kendt fra Spanien i Middelalderen, og blev i mange år udelukkende opdrættet her. Nu findes der merinofår i store dele af verden.

Hvad adskiller merinould fra andre typer uld?

Det, der adskiller merinould fra andre typer uld, er dets fine fibre, der er mindre end en tredjedel af diameteren af et menneskehår. Disse fine fibre har mange fordele, herunder at de er superbløde og hypoallergene, men fordelene ved merinould er langt flere end det.

Er merinould varmt at have på?

Modsat andre materialer er merinould naturligt fugtabsorberende, hvilket betyder, at det kan absorbere sved og holde dig tør, selv under intens fysisk aktivitet. Derudover er det temperaturregulerende, hvilket betyder, at det kan holde dig varm i kulde og kølig i varme i modsætning til syntetiske materialer. På grund af den naturlige lanolin i ulden, forbliver du tør, komfortabel og undgår irritation under bevægelse

Er merinould holbart trods sin bløde struktur?

Merinould også utroligt holdbart. På trods af sin bløde tekstur kan det modstå ekstreme forhold og bevare sin form og blødhed i mange år. Det er også naturligt antibakterielt, hvilket betyder, at det ikke "holder" på lugte som mange andre materialer og kræver mindre hyppig vask.

Er vores merinould mulesing fri?

Vores merinouldsgarner kommer fra virksomheden Südwolle og er både mulesing fri samt Oeko-tex certificerede.

Hvordan vedligeholder og vasker man merinould?

Når du skal pleje og vaske dine merinouldsprodukter, er det vigtigt at følge nogle retningslinjer for at sikre, at de holder.

• Vask dit uldtøj på 30℃ på det ekstra nænsomme uldvaskeprogram. Håndvask anbefales ikke. 

• Brug flydende vaskemidler specielt udviklet til uld- og silke eller andre skånsomme og flydende vaskemidler. Benyt ikke skyllemiddel eller vaskemiddel med afblegning eller enzymer. 

• Vask med vrangen ud og med lignende farver. Benyt gerne en blød vaskepose.

• Anvend ikke afblegning.

• Anvend ikke tørretumbler.

• Stræk forsigtigt det fugtige tøj tilbage til oprindelig form.

• Læg dit tøj til tørre indendørs eller udenfor i skyggen, så det ligger fladt.

• Stryg eller damp dit tøj ved svag varme for at genvinde længde og pasform.

• Anvend ikke kemisk rensning.

• Vores produkter kan blive løsere i pasformen ved brug. Den oprindelige pasform opnås igen efter nænsom vask og strygning. 

• Tøjet vil falme og strukturerne i stoffet vil blive ødelagt, hvis det vaskes på høje temperaturer og/eller på vaskeprogrammer, der er anderledes end den procedure, vi anbefaler.

Godt at vide:

At vaske tøj ved en lavere temperatur og på reduceret tid i moderne vaskemaskiner, er lige så effektivt, som at anvende et normalt bomulds-vaskeprogram. Bomulds-vaskeprogrammet er ikke lige så nænsomt som et uld-vaskeprogram, så selv hvis temperaturen ikke overstiger 30℃, vil tempoet og centrifugeringen være for højt, og tøjet ødelægges gradvist.

Er merinould anvendeligt til andet end praktiske formål?

Merinould er mere end blot et materiale til sportsaktiviteter og skiferier. Det kan være det klassisk signaturstykke i din garderobe, der sammen med dit andet tøj giver det hele et diskret strejf af luksus.
Merinould giver dig uendelige muligheder for at mixe og matche din stil for at vise din personlighed på en autentisk og behagelig måde. Uanset om du skal vandre, på job, til en middagsaftale eller endda til fest.