Alt om genanvendt silke

Udforsk fakta og fordele

Silke er et populært valg ikke mindst på grund af den luksuriøse følelse, som silke giver, og den unikke glans og holdbarhed, som silke naturligt har.
I århundreder har silke været betragtet som et symbol på velstand, status og luksus, og netop derfor genanvender man rester fra morbærsilkefibre for at fremstille spundet og genanvendt silke.

Hvad er spundet eller genanvendt silke?

Spundet silke er en type genanvendt silke fremstillet af morbærsilkefibre (mulberry silke). Materialet fremstilles ved at spinde de kortere silkefibre sammen med resterne fra silkeproduktionsprocessen. Resultatet er silke med en lidt mindre glat tekstur i forhold til traditionel silke. Dog forbedres teksturen med hver vask, og en af de mest imponerende fordele er dens miljøvenlighed. Spundet silke er en perfekt løsning for dem, der ønsker at nyde silke, men foretrækker miljøvenlige og genanvendte materialer.

Hvordan fremstilles spundet/genanvendt silke?

I processen med at fresmtille spundet silke indsamles de brugte fibre, der er tilbage efter silkeproduktionsprocessen. Normalt er det kortere fibre, der ellers ville blive smidt væk. Disse fibre spinnes derefter sammen ved hjælp af særlige maskiner for at skabe et nyt, brugbart garn. Der er ingen skadelige kemikalier involveret i denne produktionsproces. Derimod fremstilles der et nyt garn, der kan anvendes til for eksempel at strikke eller væve nye metervarer i ren silke.

Hvilke fordele er der ved spundet eller genanvendt silke?

Spundet silke har flere fordele, hvilket gør det til et must-have for miljøbevidste og modebevidste kvinder.
For det første er det hypoallergenisk, hvilket gør det perfekt til personer med sensitiv hud. Materialet har også en fremragende holdbarhed, der sikrer, at det kan modstå slid i en længere periode. Derudover har spundet silke en medfødt termoregulerende egenskab, der gør materialet køligt i varmt vejr og varmt i kolde omgivelser. Med sin unikke tekstur er spundet silke et fremragende valg til tøj.

Hvordan vedligeholder og vasker man silke?

Vask og pleje af spundet silke er ganske enkel og ligner plejen af traditionel silke. Når du skal pleje og vaske dine silkeprodukter, er det vigtigt at følge disse retningslinjer, for at sikre holdbarheden.

• Vask silken på 30℃ på det ekstra nænsomme uldvaskeprogram. Håndvask anbefales ikke. 

• Brug flydende vaskemidler specielt udviklet til silke eller andre skånsomme og flydende vaskemidler. Benyt ikke skyllemiddel eller vaskemiddel med afblegning eller enzymer. 

• Vask med vrangen ud og med lignende farver. Benyt gerne en blød vaskepose.

• Anvend ikke afblegning.

• Anvend ikke tørretumbler.

• Stræk forsigtigt det fugtige tøj tilbage til oprindelig form.

• Læg dit tøj til tørre indendørs eller udenfor i skyggen, så det ligger fladt.

• Stryg eller damp dit tøj ved svag varme for at genvinde længde og pasform.

• Anvend ikke kemisk rensning.

• Vores produkter kan blive løsere i pasformen ved brug. Den oprindelige pasform opnås igen efter nænsom vask og strygning. 

• Tøjet vil falme og strukturerne i stoffet vil blive ødelagt, hvis det vaskes på høje temperaturer og/eller på vaskeprogrammer, der er anderledes end den procedure, vi anbefaler.

Godt at vide:

At vaske tøj ved en lavere temperatur og på reduceret tid i moderne vaskemaskiner, er lige så effektivt, som at anvende et normalt bomulds-vaskeprogram. Bomulds-vaskeprogrammet er ikke lige så nænsomt som et uld-vaskeprogram, så selv hvis temperaturen ikke overstiger 30℃, vil tempoet og centrifugeringen være for højt, og tøjet ødelægges gradvist.

Spundet silke er et miljøvenligt valg, med samme luksuriøse udseende og følelse som traditionel silke, men med den ekstra dimension af bæredygtighed.