Alt om bomuld

Udforsk fakta og fordele

Hvor kommer bomuld fra:

Bomuld er en blød, fluffy plante, der har været dyrket og anvendt til beklædning i århundreder. Bomuld er en naturlig fiber, der stammer fra bomuldsplantens frøkapsel og den trives i varme, tropiske klimaer. Bomuldens historie er rig og kompleks og strækker sig over århundreder og kontinenter. Fra sine ydmyge begyndelser i det gamle Indien til dens nuværende status som en af verdens mest udbredte naturlige fibre har bomuld spillet en afgørende rolle i menneskets historie og handel.
I dag er bomuld en af de mest udbredte naturlige fibre i verden og dækker over halvdelen af verdens fiberbehov. Det bruges til at fremstille alt fra tøj, sengetøj og håndklæder til medicinsk udstyr og endda pengesedler.

Hvilke er bomuldens fordele?

Bomuld en naturlig fiber, der stammer fra bomuldsplanten.
En af de bedste ting ved bomuld er dens komfort. Bomuldstøj er åndbart og blødt, hvilket gør det perfekt til varmt vejr.
Det er også nemt at passe på og kan vaskes i maskinen uden frygt for skader. Derudover er bomuld et bæredygtigt og naturligt materiale, der er nedbrydeligt. Bomuld er absorberende og holdbart, hvilket gør det til et ideelt stof til disse dagligdags genstande.

Hvordan dyrker man bomuld?

Bomuldplanter kræver varmt vejr og masser af vand for at trives. Plantens blomster blomstrer og bliver til bælge, der indeholder bomuldsfibrene. Når bomulden er høstet, adskilles den fra frøene og bearbejdes til det materiale, vi kender.

Hvad kendetegner en god bomuldskvalitet?

Bomuld i høj kvalitet er blødere og mere holdbar end lav kvalitet bomuld. Jo længere fibrene er, jo glattere overfladen er, jo mere holdbar og god er kvaliteten. Økologisk bomuld er en god mulighed for at undgå skadelige kemikalier og støtte bæredygtige landbrugsprocesser.

Hvordan vedligeholder og vasker man vores bomuld?

Når du skal pleje og vaske dine Seamless Basic bomuldsprodukter, er det vigtigt at følge vores retningslinjer. Begge vores bomuldskvaliteter er fremstillet af meget fine garner med lange fibre, som det er vigtigt at passe på for at sikre, at de holder.

• Vask dine bomuldsprodukter på 30℃ på det ekstra nænsomme uldvaskeprogram. Håndvask anbefales ikke. 

• Brug flydende og skånsomme vaskemidler. Benyt ikke skyllemiddel eller vaskemiddel med afblegning eller enzymer. 

• Vask med vrangen ud og med lignende farver. Benyt gerne en blød vaskepose.

• Anvend ikke afblegning.

• Anvend ikke tørretumbler.

• Stræk forsigtigt det fugtige tøj tilbage til oprindelig form.

• Læg dit tøj til tørre indendørs eller udenfor i skyggen, så det ligger fladt.

• Stryg eller damp dit tøj ved svag varme for at genvinde længde og pasform.

• Anvend ikke kemisk rensning.

• Vores produkter kan blive løsere i pasformen ved brug. Den oprindelige pasform opnås igen efter nænsom vask og strygning. 

• Tøjet vil falme og strukturerne i stoffet vil blive ødelagt, hvis det vaskes på høje temperaturer og/eller på vaskeprogrammer, der er anderledes end den procedure, vi anbefaler.

Godt at vide:

At vaske tøj ved en lavere temperatur og på reduceret tid i moderne vaskemaskiner, er lige så effektivt, som at anvende et normalt bomulds-vaskeprogram. Bomulds-vaskeprogrammet er ikke lige så nænsomt som et uld-vaskeprogram, så selv hvis temperaturen ikke overstiger 30℃, vil tempoet og centrifugeringen være for højt, og tøjet ødelægges gradvist.